Hero

Fonkeldag voor Ouderen #NLDoet

Doneer!
Ga terug naar het overzicht

Een heerlijke dag uit naar het Fonkel huis voor bewoners van Woonzorgcentrum de Tollekamp in Rhenen! #NLDoet

NLDoet-Onky-Donky
NLDoet Fonkel


Normaal gesproken organiseert Stichting Fonkel voor kinderen van 3 t/m 12 jaar die beperkt worden in het kind zijn, een onvergetelijke dag in het Fonkel huis gevestigd in Ouwehands Dierenpark. Voor NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland doet Fonkel het net iets anders. Met een grote groep vrijwilligers maken zij het verschil voor een groep ouderen. Ook voor deze doelgroep kan zo’n dagje uit een lichtpuntje zijn! 


Vanochtend vroeg hebben de vrijwilligers van Fonkel alles klaargezet in het Fonkel huis. Een grote banner van NLDoet is aan het hek gemonteerd. De gehele dag staat in het teken van onze vrijwilligers en de groep ouderen die we een geweldige dag gaan geven. 
Een groep van 15 ouderen is door Vervoersbedrijf Noot Personenvervoer rond 10.00 uur opgehaald bij Woonzorgcentrum de Tollekamp. Noot heeft deze rit volledig gesponsord. Rond 11.00 uur kwamen de ouderen in een grote bus aan bij het Fonkel huis. De vrijwilligers van Fonkel stonden buiten om ze te ontvangen. 


De dag startte met koffie met gebak vervolgens gingen de vrijwilligers met de ouderen Ouwehands Dierenpark in. Een plek waar veel Rhenenaren mooie herinneringen hebben. We hebben heerlijk genoten van het zonnetje en uitgebreid alle dieren bekeken. Daarna gingen we terug naar het Fonkel huis. Hier stond een uitgebreide lunch op tafel. Eerst een soepje daarna een broodje kroket en afsluiten met een chocolade dessert. Vrijwilliger Ria heeft een aantal klassiekers live gezongen, hier genoten de ouderen van. Op het einde van de dag kregen de ouderen nog een speciaal Fonkel tasje met magazine mee naar huis zodat ze deze dag kunnen herinneren. 


Vrijwilliger van Fonkel: ‘’In een lange rij met rolstoelen liepen we door de dierentuin. Ik heb één van de ouderen door het park begeleid. Deze mevrouw zei niet veel maar was volop aan het rondkijken en genoot van de zon. Ineens uit het niets hoorde ik vragend: wat een leuke dag is het hé? Dat is toch super! ‘’


Kortom een geslaagde dag uit mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers van Stichting Fonkel, Woonzorgcentrum de Tollekamp, Noot personenvervoer en de landelijke actie NLDoet!

Ga terug naar het overzicht

Wil jij ons meehelpen?

Samen zorgen we ervoor dat ieder kind een dierbaar dagje uit kan beleven!

Ja, ik doneer!

Ga naar de inhoud