Hero

Kim-Lian van der Meij bij eerste speciale Fonkel Dag voor particuliere gezinnen

Doneer!
Ga terug naar het overzicht

Kim-Lian van der Meij bij eerste speciale Fonkel Dag voor particuliere gezinnen

Afgelopen weekend vond de eerste speciale Fonkeldag plaats voor particuliere gezinnen in het Fonkel Huis in Rhenen, gevestigd in Ouwehands Dierenpark. Voortaan organiseert Stichting Fonkel maandelijks één speciale dag voor deze gezinnen die niet via een instantie komen of aangesloten zijn bij een erkende stichting. Op deze speciale eerste dag voor particuliere gezinnen was ‘’goede vriend’’ Kim-Lian van der Meij van ‘’Kinderboekenreeks Dierendorpje’’ aanwezig. 

De komst van Kim-Lian was voor de vier gezinnen die aanwezig waren ‘de kers op de taart.’ Na een ochtend in het Fonkel huis en de dierentuin startte de speciale middag met een uitgebreide lunch. Vervolgens verzamelde de kinderen zich op zitzakken in een hoek van het Fonkel huis, hier las Kim-Lian voor uit Dierendorpje. Ook werd er gezongen uit het boekje. Daarnaast maakte Gitte Spee van Dierendorpje speciaal voor deze middag een panda kleurplaat. Aan het einde van de activiteit kregen de kinderen allemaal twee dierendorpje boekjes en de kleurplaat mee naar huis, zodat zij thuis nog vaak terug kunnen denken aan de bijzondere dag. 

Kim-Lian benadrukte het belang van deze dagen: ‘Een kind moet kind kunnen zijn en lachen en stralen. Zo’n herinnering is ontzettend waardevol voor een kind en daar willen wij met Dierendorpje graag aan bijdragen.’ 

Een mooie dag is ook juist voor deze gezinnen hard nodig, omdat zij een kind hebben in de leeftijd van drie tot en met twaalf jaar dat langdurig ziek, lichamelijk, verstandelijk of financieel beperkt is. De lock-down periode heeft op deze gezinnen een enorme invloed. En dat een Fonkel Dag voor particuliere gezinnen hard nodig is, blijkt ook uit het aantal aanmeldingen. Zo zijn voor 2021 alle particuliere dagen vol. Maar voor alle aanmeldingen geldt; zodra er een plek vrij is, kijkt Stichting Fonkel wie er aan de beurt is. En, zodra er voor volgend jaar wordt gepland, kijkt de stichting eerst naar de wachtlijst: ‘Aanmelden kan dus altijd.’ *informeer naar de voorwaarden.

Stichting Fonkel zet zich in voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar, die beperkt worden in het kind zijn en richt zich hierbij niet op één beperking of ziekte. Tijdens een ‘Fonkeldag’ in het speciaal hiervoor ingerichte Fonkel huis gedurende de dag zijn kinderen, het gezin en eventueel begeleiders de belangrijkste gasten, ze worden behandeld als echte ‘VIPS’. Zij beleven een compleet verzorgde dag uit, inclusief activiteiten, eten en drinken en een bezoek aan Ouwehands Dierenpark.

Ga terug naar het overzicht

Wil jij ons meehelpen?

Samen zorgen we ervoor dat ieder kind een dierbaar dagje uit kan beleven!

Ja, ik doneer!

Ga naar de inhoud