Familie Marcus in het Fonkelhuis

Doneer!
Ga terug naar het overzicht

Luuk heeft een zeer zeldzaam syndroom en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. In juli heeft hij, samen met zijn gezin, een onvergetelijke Fonkeldag beleefd.

” Wij zijn in juli in het Fonkelhuis geweest met ons gezin; vader, moeder, zoon Roel en zoon Luuk. Onze jongste zoon,  Luuk 10 jaar oud, heeft een zeer zeldzaam syndroom en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. Het is voor vele ouders met kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend om een dagje weg te kunnen. Het Fonkelhuis biedt een veilig onderkomen waar je de dag start met wat te drinken en wat lekkers. Hierdoor kunnen de kinderen even bijkomen van de rit. Wij mochten daarna een pindakaasbol maken om later aan de apen te kunnen geven. Onze zoon vond dit erg leuk. Daarna mochten we Ouwehands Dierenpark bezoeken. 

Het is prettig om te weten dat er een plaats is waar je naar terug komt als je kind bijvoorbeeld overprikkeld raakt of even moe is. Tussen de middag mochten we lunchen met elkaar. Daarna was er een moment van ontspanning en plezier, want Kim Lian van der Meij kwam voorlezen en zingen met de kinderen. Wat genoten de kinderen hier van! Daarna konden we weer de dierentuin in en mochten de kinderen de gemaakte pindakaasbollen aan de apen geven. De dag werd weer gezamenlijk afgesloten met wat drinken en een tasje met een aandenken. Al met al was het een dag om niet te vergeten.

Via het Fonkelhuis wordt er de kans geboden aan kinderen met een beperking of ernstige ziekte Ouwehands Dierenpark te bezoeken met het héle gezin. Ook de broers en zusjes worden niet vergeten. Voor hen heeft het ook een grote impact op het leven door op te groeien met een broertje of zusje met een beperking of ziekte. Op deze dag vergeet je even alles en is er alleen maar plezier en ontspanning! De vrijwilligers zijn heel lief en betrokken en het voelt als een warme deken om daar te mogen zijn. 

Beperkte en zieke kinderen kunnen daadwerkelijk de dierentuin bezoeken met hun familie en ook hun rust pakken waar nodig. Ik heb op de dag zelf alleen maar blije gezichten gezien. Onze zoon praat nog dagelijks over het Fonkelhuis. Op de foto zie je onze zoon stralen in het Fonkelhuis. 

Wij zijn na de Fonkeldag ambassadeursgezin geworden, omdat we zo ontzettend genoten hebben van deze fantastische dag!”

Vader, Moeder, zoon Roel en zoon Luuk

Ga terug naar het overzicht

Wil jij ons meehelpen?

Samen zorgen we ervoor dat ieder kind een dierbaar dagje uit kan beleven!

Ja, ik doneer!

Ga naar de inhoud